HGD odsjeci

Geofizički odsjek
Geokemijski odsjek
Geomatematički odsjek
Odsjek za gline
Odsjek za hidrogeologiju
Odsjek za inženjersku geologiju
Odsjek za mineralogiju
Odsjek za paleontologiju
Odsjek za sedimentologiju i stratigrafiju
Odsjek za sport
Odsjek za zaštitu geološke baštine
Studentski odsjek

 

Hrvatsko geološko društvo


Hrvatsko geološko društvo je dobrovoljna strukovna udruga koja okuplja geologe, te osobe koje se zanimaju za geologiju, kao i institucije iz područja geoloških znanosti.

Cilj i svrha djelovanja društva je promicanje djelatnosti geologa i razvoj geologije kao znanstvenog područja. Osobiti zadaci društva su unapređivanje stručnog i znanstvenog rada u geološkoj struci, razvijanje geologije, širenje geološkog znanja te stručno i znanstveno usavršavanje članova.

Rad društva ogleda se u organizaciji i održavanju javnih znanstvenih skupova, stručnih sastanaka, tribina, objavljivanje znanstvenih radova članova društva kako u domaćoj tako i u inozemnoj literaturi.
HGD - novosti


Poziv na predavanja

08.02.2016.

Pozivamo vas na dva zanimljiva predavanja u organizaciji Odsjeka za sedimentologiju i stratigrafiju, koja će 15. i 16. veljače 2017. održati profesor Poppe de Boer: "Modern versus ancient controls on sedimentary systems; the present is not always the key to the past" i "Orbital (Milankovitch) cycles: pathways for the transfer of orbital signals into the sedimentary record".

Poppe de Boer je profesor emeritus sedimentologije na Sveučilištu Utrecht u Nizozemskoj. Bio je predsjednik IAS-a od 2010. do 2014 godine. U svojem znanstvenom radu bavio se raznim sedimentološkim temama kao što su primjerice, sedimentni facijesi uvjetovani plimom i osekom, orbitalni signali u sedimentologiji i facijesi bogati organskom tvari. Trenutni istraživački interesi su mu katastrofalni geološki događaji, razvoj efekta staklenika te sedimentni sustavi u sušnim uvjetima.

Oba predavanja će se održati u predavaonici (-008) Geološko-paleontološkog zavoda PMF-a (Horvatovac 102a) s početkom u 14 sati.

Modern versus ancient controls on
sedimentary systems; the present is
not always the key to the past

Orbital (Milankovitch) cycles:
pathways for the transfer of orbital
signals into the sedimentary record

 


Obilježavanje 160. godišnjice rođenja Andrije Mohorovičića.

01.02.2017.

Akademik Andrija Mohorovičić (Volosko, 23. siječnja 1857. – Zagreb, 18. prosinca 1936.) bio je istaknuti hrvatski znanstvenik na području meteorologije i seizmologije.  

Prvi je u svijetu na osnovi analize valova potresa u Pokupskom utvrdio fenomen različitih brzina širenja valova u odnosu na gustoću medija, što je dovelo do otkrića plohe diskontinuiteta koja dijeli koru od plašta Zemlje a koja je njemu u čast nazvana Mohorovičićev diskontinuitet.

Hrvatsko geološko društvo i Grad Opatija obilježili su ovu godišnjicu polaganjem vijenca ispred biste u rodnom Voloskom i održavanjem predavanja "Andrija Mohorovičić 160. godišnjica rođenja - život i djelo" u Opatiji.

Ovom prilikom zahvaljujemo Gradu Opatiji na svesrdnoj pomoći i suradnji prilikom organizacije događanja. S obzirom na značaj i veličinu našeg svjetski poznatog i priznatog  znanstvenika, tijekom čitave godine nastavit ćemo s obilježavanjem ove obljetnice popularizacijom njegovog djela, predavanjima, posebnim tiskanim izdanjima i sl. a revitalizirati ćemo i inicijativu za podizanje dostojnog spomenika u Zagrebu.

 

Pročitajte kako je ovaj događaj zabilježen u medijima

Novi List

 

Pogledajte fotogaleriju


Novi broj Vijesti HGD-a 52/2

09.01.2017.

Novi broj Vijesti HGD-a 52/2

Preuzmite WEB HGD Vijesti 52-2

Sretan Božić i Nova 2017.

21.12.2016.

Svim članicama i članovima Društva želimo sretan i blagoslovljen Božić i veselu, uspješnu i poput kristala blistavu Novu 2017. godinu!

 

Upravni odbor Hrvatskog geološkog društvaKratko izvješće sa 34. redovne skupštine

21.12.2016.

34. redovna skupština Hrvatskog geološkog društva – 16. 12. 2016.


U petak 16. prosinca 2016 u Velikoj predavaonici Geološko-paleontološkog zavoda PMF-a održana je 34. redovna skupština Hrvatskog geološkog društva. Skupštinu je vodilo radno predsjedištvo u sljedećem sastavu: prof. dr. sc. Dunja Aljinović – predsjednica, te članovi predsjedništva dr. sc. Tonći Grgasović i izv. prof. dr. sc. Nenad Tomašić.

Predavanje "Slovensko geološko društvo – povijest, aktivnosti i ideje za suradnju s Hrvatskim geološkim društvom" održao je prof. dr.sc. Timotej Verbovšek, potpredsjednik Slovenskog geološkog društva.

Predsjednica Društva gđa. Lilit Cota iznijela je izvješće o radu Upravnog odbora i aktivnostima Društva. Tijekom 2016. godine održano je 5 sjednica Upravnog odbora, dvije izvanredne skupštine, prihvaćen je novi statut Društva, izabrani članovi Nadzornog odbora i Suda časti, održano je 26 predavanja, organizirane su tri stručne ekskurzije, organizirana su dva znanstvena skupa - Međunarodni limnogeološki skup "Lake Basin Evolution" (20. - 24. 5. 2016.) i Hrvatsko-mađarski geomatematički kongres (26.-28. 5. 2016.), s projektom "Upoznaj Zemlju – zaviri u mikroskop!" članovi Društva su 11 škola intenzivno radili na popularizaciji geologije, te sudjelovali s istim projektom na Znanstvenom pikniku uz novu radionicu "Geo-art". Hrvatsko geološko društvo sudjeluje i na dva projekta H2020: KINDRA i INTRAW.

Financijsko izvješće pripremila je gđa. Đurđica Kraljević, a iznijela ga je tajnica Društva Morana Hernitz Kučenjak.
Nakon izvješća Nadzornog odbora koje je izložio prof. dr. sc. Josip Halamić i Suda časti koje je iznio dr. sc. Tvrtko Korbar, sljedilo je izvješće glavne urednice Vijesti HGD-a gđe. Katarine Krizmanić. Izviješće za znanstveni časopis Geologia Croatica pročitala je tajnica Društva.

Nakon što su voditelji odsjeka upoznali prisutne s radom svojih odsjeka tijekom 2016. godine, predsjednica Društva izložila je plan rada za 2017. godinu te podijelila priznanja zaslužnim članovima.

Ove godine održana je peta po redu izložba fotografija CroGea. O detaljima natječaja i tijeku izložbe govorila je gđa Nina Kovačić, te su proglašeni pobjednici.

Na kraju skupštine predsjednica Društva predstavila je kalendar HGD-a koji se sastoji od 12 najboljih fotografija protekla četiri natječaja Gea. Kalendari će biti darovani individualnim donatorima Hrvatskog geološkog društva, kao i organizacijama koje doniraju ili sponzoriraju pojedine aktivnosti Društva. Prikupljene donacije koristit će se za aktivnosti Studentskog odsjeka.

Skupština je završila prigodnim domjenkom uz aukciju fotografija s ovogodišnje Gee. Sav prihod s aukcije bit će darovan udruzi Krijesnica.

Kratki film s prikazom dijela ovogodišnjih aktivnosti članova Društva:Kalendar HGD-a

21.12.2016.

Ove godine načinjen je kalendar Hrvatskog geološkog društva s po tri najbolje fotografije s dosadašnjih izložbi. Kalendari će biti darovani individualnim donatorima Hrvatskog geološkog društva, kao i organizacijama koje doniraju ili sponzoriraju pojedine aktivnosti Društva. Prikupljene donacije koristit će se za aktivnosti Studentskog odsjeka.

Svoju donaciju za Studentski odsjek možete dati na sljedećim lokacijama i podignuti svoj primjerak kalendara:

Prirodoslovno-matematički fakultet:
Karmen Fio Firi,
karmen.fio@gmail.com

Rudarsko-geološko-naftni fakultet:
Marta Mileusnić;
marta.mileusnic@oblak.rgn.hr

Hrvatski geološki institut:
Koraljka Bakrač;
kbakrac@hgi-cgs.hr


Hrvatski prirodoslovni muzej:
Katarina Krizmanić;
katarina.krizmanic@hpm.hr

INA d.d., A. V. Holjevca 10:
Nina Kovačić;
nina.kovacic@ina.hr

INA d.d., Lovinčićeva 4:
Morana Hernitz Kučenjak;
morana.hernitz-kucenjak@ina.hr


Intraw

09.12.2016.

Objavljen je treći po redu info-letak H2020 projekta INTRAW – International Observatory on Raw materials, u kojem HGD sudjeluje kao povezana treća strane (eng. linked third party).

 

Projekt je započeo 2015. godine, i bavi se istraživanjem mogućnosti suradnje između zemalja članica EU i pet tehnološki naprednih i resursima bogatih zemalja izvan EU (Australia, Kanada, Brazil, Južna Afrika i SAD).

 

INTRAW je razvio tri scenarija koji opisuju razvoj tržišta ne-energetskih sirovina (raw materials) u 2050. godini, o čemu se provela rasprava kroz niz radionica u organizaciji članica konzorcija, te završna rasprava sa 30 sudionika konferencije EU Raw materials week u Briselu.

 

Tri scenarija pod nazivom "Unlimited trade", "Sustainable trade" i "National walls" imaju za cilj pripremiti Europsku uniju za budućnost i istovremeno spasiti je od mogućih neželjenih pravaca razvoja tržišta ne-energetskih sirovina. Scenariji će biti dostupni na web stranici projekta  početkom 2017. godine.

 

Više informacija na ovdje


Predavanje

06.12.2016.

Pozivamo vas na dva predavanja vezana za sekvenciranje DNA  iz geoloških materijala i njegovu primjenu u paleoekološkim rekonstrukcijama: "Ancient environmental DNA from lake sediments"  i "Why should we try high-throughput single-pollen aDNA sequencing?" koja će u organizaciji Hrvatskog geološkog instituta i Hrvatskog geološkog društva  održati  Mikkel Winther Pedersen i Ana Prohaska, istraživači i suradnici The Willerslev Group sa Centre for GeoGenetics, The Natural History Museum of Denmark, u  srijedu 14. prosinca 2016. s početkom u 14 sati u konferencijskoj dvorani HGI-a, Sachsova 2.

Sažetci predavanjaPoziv za predaju radova

08.12.2016.

Pozivamo vas da sudjelujete u specijalnom broju uvaženog časopisa "GEOFLUIDS" (impaktni faktor 1,75) posvećenog evoluciji bazenskih fluida u intrakontinentalnim riftovima, interesantnim u genezi mineralnih ležišta, ugljikovodika, geotermalnih pojava i sl.

Poziv za predaju radova

Predavanje

06.12.2016.

Pozivamo vas na predavanje "Geološko skladištenje ugljičnog dioksida – tehnologija i potencijal" koje će u organizaciji Studentskog odsjeka održati izv. prof. dr. sc. Bruno Saftić u ponedjeljak 12. prosinca 2016. s početkom u 16 sati Vijećnici Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta.


Predavanje

30.11.2016.

Pozivamo vas na predavanje o Etiopiji, koje će su održati u okviru GPZ tribine u srijedu 7. prosinca 2016. u 15:05 sati.

 


Predstavljanje knjige

22.11.2016.

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Prapovijest u srijedu 23. studenoga 2016. godine  s početkom u 15 sati u predavaoni GPZ (-008), Horvatovac 102a.


Na predstavljanju knjige govorit će predsjednica HGD-a, gđa Lilit Cota,  zamjenik pročelnika Geološkog odsjeka, akademik Vladimir Bermanec, stručna redaktorica knjige, prof. Jasenka Sremac, te predstavnici hrvatskog nakladnika Mozaik knjige i suradnika koji su radili na prijevodu.


Prema informacijama nakladnika, knjiga će se tom prigodom moći nabaviti pod povoljnijim uvjetima.


Otvorenje izložbe Cro Gea

24.10.2016.

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe fotografija Cro Gea koje će se održati u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u utorak (Demetrova 1, Zagreb) 25. listopada 2016. godine u 14 sati

 


Predavanje

24.10.2016.

Pozivamo Vas na predavanje "NOVE METODE MJERENJA CO2 – DELTA RAY SPEKTROMETRI: PRIMJENA U GEOZNANOSTIMA I ISTRAŽIVANJU OKOLIŠA" koje će održati Danijela Šmajgl u srijedu 26. listopada 2016. s početkom u 15 sati u predavaoni (-008) Geološko-paleontološkog zavoda PMF-a (Horvatovac 102a, Zagreb).

 


Predavanje

18.10.2016.

Pozivamo Vas na predavanje
"Eugen – Belgija 2016." u organizaciji Studentskog odsjeka HGD-a koje će se održati u srijedu 19. listopada 2016. u Vijećnici Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta s početkom u 16:30 sati.

 

 


Predavanje

10.10.2016.

Pozivamo vas na predavanje
"Ekspedicija Zahor, BIH 2016."
u organizaciji Studentskog odsjeka HGD-a. Predavanje će se održati u utorak 11. listopada 2016. u Vijećnici Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta s početkom u 17 sati.

 

 


Predavanje

04.10.2016.

Pozivamo Vas na predavanje
"Naftonosni sedimenti i fosili Jurske obale na jugozapadu Engleske"
koje će se održati u Hrvatskom geološkom institutu u utorak 11. listopada 2016. godine s početkom u 14 sati.

 

Sažetak predavanja

 


Predavanje

04.10.2016.

Pozivamo vas na predavanje
"TRAGOVI FOSILA U PROMINSKIM NASLAGAMA"
koje će se održati 5. listopada 2016. s početkom u 15 sati u predavaonici GPZ-a (-008) na Horvatovcu 102a.

 

 


Značajno otkriće

15.09.2016.

Značajno otkriće – u Austriji pronađene 2,5 metra dugačke kljove mamuta iz pleistocena.

Ekipa bečkog Prirodoslovnog muzeja, pod vodstom dr. sc. Olega Mandića, iskopala je kod Mistelbacha u Donjoj Austriji u suradnji s Austrijskim geološkim institutom odlično sačuvane ostatke mamuta. Lokalitet je nađen u sklopu detaljnog geološkog kartiranja trase budućeg autoputa Beč-Prag. Iskopavanje je značajno podržala firma Asfinag, koja vodi građevinske radove na toj trasi, ustupanjem svoje mehanizacije. Ekipa na terenu je uključila geologe, paleontologe, preparatore, studente, ukupno sedmoro ljudi. 

Nakon prospekcije terena odmah je započeto s iskopavanjem. Nađene su dvije 2,5 m dugačke kljove i 5 kralježaka, koji su najvjerojatnije pripadali istoj jedinki mamuta. Nalazi su stabilizirani gipsanim zavojem, oprezno izvađeni iz sedimenta i transportirani na muzej radi daljnje obrade. Preparacija je najkritičniji dio obrade ovakvih nalaza. Fosilna kljova obično puca nakon sušenja i raspada se u komadiće, međutim primjenom posebnih kemikalija taj proces se može spriječiti. Iz tog razloga su nalazi dobro uščuvane kljove mamuta vrlo rijetki. U zbirci bečkog muzeja, koja je osnovana jos u doba Marije Terezije nema više od deset primjeraka.

S obzirom da nisu nađeni ostaci zuba, direktna odredba vrste mamuta je problematična.  Usporedno s preparacijom nalaza bit će napravljene analize proba uzetih u sedimentima u kojima su kosti nađene, radi odredbe starosti i okoliša taloženja. Zanimljivo je da strukturno-geološki pokazatelji sugeriraju znatno veću starost slojeva s kostima, od faune kopnenih puževa nađenih u istim naslagama, a koje ukazuju na klimatske uvjete kasnog pleistocena. Konačna interpretacija na osnovu svih pokazatelja očekuje se tokom sljedeće godine.


Fotogalerija

 

 

Isprika

14.09.2016.

U Vijestima HGD-a br. 52/2 objavljena je integralna verzija Zapisnika s 34. Izborne skupštine Hrvatskog geološkog društva (HGD)  u kojem se nalazi i izjava koja je dostavljena Društvu dva dana nakon njezinog održavanja. Iz tako objavljene Izjave razvidno je da izrečeno mišljenje dr. sc. Ive Velića, predsjednika Suda častiHGD-a, o podnesku od strane člana Društva dr. sc. Dubravka Lučića glede navodne povrede autorskih prava od strane člana Društva dr. sc. Ivice Vulame nije utemeljeno na postupku pred Sudom časti kojem je dr. sc. Ivo Velić tada predsjedao, a koji nije zasjedao niti raspravljao o tom predmetu, već je izrečeno osobno mišljenje koje ne odražava stav HGD-a.

Budući da smatramo da je uvrštavanjem naknadno dostavljenog dokumenta u Zapisnik 34. Izborne skupštine HGD-a napravljena proceduralna pogreška izražavamo žaljenje što je na takav način objavljena informacija koja također ne predstavlja stav HGD-a niti uredništva Vijesti.

Ovim putem Upravni odbor Hrvatskog geološkog društva upućuje ispriku dr. sc. Ivici Vulami zbog toga propusta i svih neugodnosti koje mu je to moglo prouzročiti, a uvažene članove Društva koji su uključeni u slučaj oko navedenog podneska poziva na kolegijalni način rješavanja spora u pozitivnom duhu HGD-a.

UPRAVNI ODBOR HRVATSKOG GEOLOŠKOG DRUŠTVA

 


Izložba "Cro Gea"

12.05.2016.

Izložba "Cro Gea"

Zahvaljujemo na fotografijama koje ste poslali na poziv HGD-a za izložbu fotografija pod nazivom "Cro Gea". Nije potrebno posebno naglašavati da su sve fotografije bile iznimno dobre i zanimljive te da je Komisija imala ne baš lak zadatak - odvojiti njih 40 koje će ove godine biti izložene.

Pozivamo vas na svečano otvorenje Izložbe koje će se održati u utorak 17. svibnja 2016. godine s početkom u 14 sati u poslovnoj zgradi INA d.d (Avenija V. Holjevca 10, Zagreb).

 

 Poziv na predavanje

11.05.2016.

Pozivamo vas na dva zanimljiva predavanja koja će održati dr. sc. Tony Doré:

· 19. svibnja 2016. (četvrtak) u 16 sati – "North Atlantic extension and break-up: challenges, controversies and implications"

· 20. svibnja 2016. (petak) u 11 sati – "The Arctic – a tectonic tour through the last great petroleum frontier"


Predavanja će se održati u poslovnoj zgradi INA d.d. – Šubićeva 29.

 


Poziv

Novi broj Vijesti HGD-a 52/1

03.05.2016.

Novi broj Vijesti HGD-a 52/1

Preuzmite WEB HGD Vijesti 52-1

Javna prezentacija

27.04.2016.

Javna prezentacija novog lista Osnovne geološke karte Republike Hrvatske u mjerilu 1:50 000 - "Otok Brač" (Jelaska i sur., 2015) održat će se 4. svibnja 2016. (srijeda) u 10 sati u gradskoj vijećnici u Supetru na otoku Braču (Vlačica 5).

Ova karta čini standardizirani prikaz još jedne geološko-geografske cjeline, obrađene u okviru istraživanja na nacionalnom projektu financiranom od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koji se kontinuirano provodi u Zavodu za geologiju Hrvatskoga geološkog instituta.

OGK RH je u izradi i za ostala područja Splitsko-dalmatinske županije, kao i za druga područja RH, a čini nezaobilaznu osnovu za: usmjerena i primijenjena istraživanja iz područja pridobivanja mineralnih i energetskih sirovina te vode iz podzemlja, analizu i ponudu geoturističkih potencijala, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, planiranja u poljoprivredi i šumarstvu, procjenu geohazarda, edukaciju na svim razinama te usmjerena znanstvena istraživanja.

Tijekom prezentacije svi zainteresirani će biti upoznati s procesom izrade lista OGK RH "Otok Brač", s novim spoznajama i sa sadržajem, te nekim mogućnostima primjene nove karte.

Voditelj projekta OGK RH 1:50.000, dr. sc. Tvrtko Korbar, dipl. ing. geol.Poziv na predavanje

07.04.2016.

Obavještavamo vas da se predavanje Machu Picchu – u kondorovu gnijezdu, zakazano za 13. travnja 2016. otkazuje zbog tehničkih problema...

 


Poziv na predavanje

06.04.2016.

Pozivamo vas na predavanje "Kako nam je bilo na terenskoj nastavi u SAD-u: Ozark Mountains, Missouri" koje će u organizaciji Studentskog odsjeka HGD-a održati prof. Igor Vlahović i prof. Bruno Tomljenović u predavaonici Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta P6 06 (podrum) u utorak 12. travnja 2016. s početkom u 17 sati.

 


Rječnik pojmova u općoj i primijenjenoj geologiji

23.03.2016.

Čedomir Benac

Rječnik pojmova u općoj i primijenjenoj geologiji

 

U rječniku nalazi se objašnjenje 810 pojmova i 133 fotografije. Rječnik je interaktivan i također sadrži kazalo pojmova na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

Rječnik možete preuzeti ovdje

 


Otvoreni dan Geologije na PMF-u

16.03.2016.

Pozivamo Vas na Otvoreni dan Geologije koji će se održati u petak, 15. travnja 2016.g. od 10 do 17 sati, na adresi Horvatovac 102 a, u prostorima Geološkog odsjeka PMF-a.


Otvoreni dan Geologije dio je popularno-znanstvene manifestacije Dan i noć na PMF-u.

Web stranica: 
http://otvoreni-dan-geologije.weebly.com/

 

Program – Otvoreni dan geologije na PMF-u 

Poziv na predavanje

24.02.2016.

Pozivamo Vas na predavanje "Hrvatsko-slovenska izotopna istraživanja sedre u Nacionalnom parku Krka" koje će održati viša znanstvena suradnica Sonja Lojen s Instituta "Jozef Stefan" (Ljubljana).

Predavanje zajednički organiziraju Rudarsko-geološko-naftni fakultet i Geokemijski odsjek HGD-a, a održat će se  u Vijećnici Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u ponedjeljak 29. 2. 2016. s početkom u 16 sati.

 

Sažetak

Poziv na predavanje

24.02.2016.

Odsjek za paleontologiju HGD-a i Geološko-paleontološki zavod Prirodoslovno-matematičkog fakulteta pozivaju vas na predavanje o Tajlandu, koje će se održati u srijedu, 2. ožujka 2016. u Velikoj predavaonici Geološko-paleontološkog zavoda (-008) u 14 sati.


Predavanje će održati Marija Bošnjak, dipl. ing. geol.


Foto-natječaj "Cro Gea"

18.02.2016.

Pozivamo vas da ove godine sa svojim umjetničkim fotografijama sudjelujete u izložbi GEA koju organizira Hrvatsko geološko društvo.


Tema ovogodišnje izložbe je "Cro Gea", a od sudionika očekujemo fotografije s motivima vezanim uz geološke motive iz Hrvatske.


Ovaj foto-natječaj je otvorenog tipa pa na njemu, osim članova HGD-a, mogu sudjelovati i ostali zaljubljenici u fotografiju, geoznanosti, prirodne ljepote...

Rok za slanje fotografija je 20. travnja 2016. g., a treba ih poslati na e-mail adresu – izlozbagea2016@gmail.com


Poziv Gea 2016

Geomatematički kongres 2016.

08.02.2016.

8th Congress of Croatian and Hungarian Geomathematicians & 19th Congress of Hungarian Geomathematicians

 

web page: www.cro-hu-geomath.com

SECOND ANNOUNCEMENT

 


Poziv na predavanje

28.01.2016.

Odsjek za paleontologiju HGD-a i Geološko-paleontološki zavod Prirodoslovno-matematičkog fakulteta pozivaju vas na predavanje o Kini, koje će se održati u srijedu, 3. veljače 2016. u Velikoj predavaonici Geološko-paleontološkog zavoda (-008) u 14 sati.

Predavanje će održati dr.sc. Karmen Fio Firi i prof.dr.sc. Igor Vlahović.


Geomatematički kongres 2016.

26.01.2016.

8th Congress of Croatian and Hungarian Geomathematicians & 19th Congress of Hungarian Geomathematicians

26th – 28th of May, 2016
Trakošćan, Croatia

FIRST ANNOUNCEMENTRCMNS Interim Colloquium 2016

26.01.2016.

RCMNS Interim Colloquium 2016
Lake Basin Evolution
20-24 May 2016, Zagreb – Croatia

Web stranica:
http://rcmns-ic2016.nhm-wien.ac.at/
Novi broj Vijesti HGD-a 51/2

26.01.2016.

Novi broj Vijesti HGD-a 51/2

Preuzmite WEB HGD Vijesti 51-2

"THE 7TH INTERNATIONAL WORKSHOP ON THE NEOGENE FROM THE CENTRAL AND SOUTH-EASTERN EUROPE"
; 28-31 May 2016 (Velika, Croatia)
www.7ncsee2017.com
--------------
RCMNS Interim Colloquium 2016

20-24 May 2016 (Zagreb, Croatia)
--------------

LAKE - BASIN - EVOLUTION

Stratigraphy, Geodynamics, Climate, and Diversity of Past and Recent Lacustrine Systems 


Vaši prijedlozi i sugestijePostani član HGD-a!


Burza rada


 
> Digitalna knjižnica radova na hrvatskom jeziku
 
Neuronski alati u geologiji
Ležišta ugljikovodika

Tomislav Malvić, Marko Cvetković

HGD 1951. - 2017. Hrvatsko geološko društvo
www.geologija.hr - info@geologija.hr
powered by pivot.hr