Novosti

EFG webinar / CEEGS projekt: „Challenges and Risks of CO2 Storage”

10. lipnja. 2024.

EFG webinar vezan za CEEGS projekt pod naslovom „Challenges and Risks of CO2 Storage”, održat će se u četvrtak, 13. lipnja od 10:00 do 11:00 sati (CEST).

CEEGS je trogodišnji projekt kojeg financira Horizon Europe s ciljem razvoja međusektorske tehnologije za olakšavanje energetske tranzicije. Ova tehnologija integrira sustav za pohranu obnovljive energije koji se temelji na transkritičnom ciklusu CO2, pohrani CO2 u geološkim formacijama i ekstrakciji geotermalne topline.

Primarni cilj projekta je znanstveno potvrditi tehno-ekonomsku izvedivost ove tehnologije, povećanjem razine tehnološke spremnosti (TRL) sa 2 na 4 rješavanjem postojećih praznina na sučelju između površinskog transkritičnog ciklusa i podzemnog skladištenja CO2.

Pridružite se EFG-u u raspravi o izazovima i rizicima povezanim sa skladištenjem CO2, u kojoj će sudjelovati stručni govornici iz vodećih istraživačkih institucija. Ovaj webinar neophodan je za profesionalce koji se bave skladištenjem CO2 i energetskom tranzicijom.

Registracija je besplatna.

Više informacija dostupno je na poveznici CEEGS Webinar, gdje se možete registrirati.