Novosti

Upoznaj Zemlju – zaviri u mikroskop

02. lipnja. 2022.

Odsjek za popularizaciju geologije i geobaštinu HGD-a održao je interaktivnu izložbu/radionicu „Upoznaj Zemlju – zaviri u mikroskop!“ (UZZM) u nekoliko različitih škola u zadnjih dva mjeseca.

27.4.2022. radionica je održana u Gimnaziji Bučar u Zagrebu, zatim 28.4.2022. u Srednjoj školi August Šenoa u Garešnici te 29.4.2022. u Osnovnoj školi Odra u Novom Zagrebu. U održavanju UZZM-a sudjelovali su članovi Odsjeka Ivona Baniček, Karla Štiberc, Valerije Makarun, Morana Hernitz Kučenjak, Karmen Fio Firi, Nina Trinajstić, Luka Miklin, Ivan Markotić i Damir Palenik.

3.5.2022. održana je interaktivna izložba/radionica „Upoznaj zemlju – zaviri u mikroskop!“ (UZZM) u XV gimnaziji, MIOC Jordanovac u Zagrebu. U sklopu UZZM-a održano je i predstavljanje projekta ENGIE. Volonteri/prezentatori su bili: Ana Maričić (RGNF), Ivona Baniček (HGI), Valerije Makarun (PMF), Dorotea Brozović (studentica), Gloria Kvaternik (studentica) te Damir Palenik (HGI).

“Odsjek za popularizaciju geologije i geobaštinu HGD-a je 5.5.2022. održao interaktivnu izložbu/radionicu „Upoznaj zemlju – zaviri u mikroskop!“ (UZZM) u Osnovnoj školi Rugvica. Kao prezentatori u održavanju UZZM-a sudjelovale su članice Studentskog odsjeka HGD-a Dorotea Brozović i Gloria Kvaternik te Damir Palenik iz HGI-a, voditelj Odsjeka za popularizaciju geologije i geobaštinu.

Interaktivna izložba/radionica „Upoznaj Zemlju ‒ zaviri u mikroskop!“ (UZZM) koju organizira i provodi Odsjek za popularizaciju geologije i geobaštinu HGD-a održana je 18.5.2022. u Imotskom. UZZM u Imotskom se održao na poziv Geoparka „Biokovo-Imotska jezera“. Na radionici su sudjelovali učenici iz dvije osnovne škole ‒ OŠ „Stjepan Radić“ i OŠ „Josip Vergilij Perić“, a prezentatori su bili članovi Odsjeka Ivona Baniček, Ana Kamenski i Damir Palenik (svo troje zaposlenici HGI-a).