HGD Odsjeci

Studentski odsjek

Voditelji odsjeka
Jan Risek – Voditelj s PMF-a
Josipa Babić – Voditeljica s RGNF-a

Tajnik odsjeka:
Fran Hromiš
E-mail: studentski.hgd@gmail.com

O odsjeku

Studentski odsjek HGD-a je odsjek koji okuplja studente sa Rudarsko – geološko – naftnog fakulteta i Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Zagrebu. Cilj odsjeka je povezati studente geologije unutar Republike Hrvatske i razviti kontakte sa studentima gelogije iz inozemstva.

Budući da je terenski rad sastavni dio posla geologa, odsjek svoje djelovanje prvenstveno usmjerava na organizaciju grupnih stručnih izleta kako bi se studenti pobliže upoznali s raznim geološkim sadržajima, naravno uz neizostavno druženje i zabavu.

Naglasak stavljamo pored terenskih istraživanja na prezentacije članova studentskog odsjeka HGD-a o svojim završnim, diplomskim i ostalim stručnim radovima.
Kako bismo proširili svoje geološko znanje sudjelovat ćemo u nadolazećim stručnim seminarima i aktivnostima ostalih geoloških organizacija, kako u Hrvatskoj tako i izvan nje, kao što su npr. EUGEN, AAPG i mnoge druge.

Sastanci se održavaju jednom mjesečno (ili češće po potrebi) u prostorijama Rudarsko – geološko – naftnog fakulteta i Prirodoslovno – matematičkog fakulteta po dogovoru. O vremenu i mjestu sastanka obavijestimo studente mailom te na Instagram stranici (croatian_geological_society).


Članom Hrvatskog geološkog društva možete postati ukoliko ispunite obrazac koji se nalazi na web stranici i uplatite godišnju članarinu koja iznosi 7,00 EUR za studente.   

Izletima i sastancima mogu prisustvovati i oni koji su diplomirali – dok god se još osjećaju kao studenti!

U planu je sljedeće:

  • Predavanja i online sastanci
  • Studentski dani geologije 2025


O EUGENU


EUGEN je skup koji ima znanstveni karakter te okuplja studenate geologije iz cijele Europe. Temeljni zadatak EUGEN-aje okupljanje i međusobno upoznavanje znanstvenika i studenata iz srodnih struka i međusobno razmjenjivanje informacija sa svrhom unaprjeđivanja i razvoja budućih zajedničkih projekata na području Europe. Više možete saznati na: http://www.eugen-ev.de/. Na svaki EUGEN planira se skupni odlazak!

Sve vaše ideje i prijedlozi su dobro došli, te slobodno navratite na sastanak i upoznajte se pobliže s radom odsjeka!


Zanimljivi linkovi:

http://geology.com/ 

https://www.usgs.gov/

http://www.earthcalling.org/

http://www.onegeology.org/

http://www.isgs.illinois.edu/

http://ewf.nerc.ac.uk/

http://www.sepmstrata.org/page.aspx?pageid=229

http://www.bbc.com/earth/bespoke/story/20150123-earths-25-biggest-turning-points/

http://www.livescience.com/19102-amazing-facts-earth.html

http://mightymega.com/2013/04/18/infographic-50-unbelievable-facts-about-earth/#

http://www.geosociety.org/gsatoday/archive/26/3/article/i1052-5173-26-3-4.htm