HGD Odsjeci

Odsjek za paleontologiju

Voditeljica odsjeka
dr. sc. Renata Brezinščak
E-mail: Renata.Brezinscak@hpm.hr

E-mail adresa Odsjeka za paleontologiju: ozphgd@gmail.com

O odsjeku

Odsjek je osnovan 1996. godine sa svrhom unaprjeđivanja i promidžbe paleontološke struke. Osnivačka skupština održana je u prostorijama Zavoda za paleontologiju i geologiju kvartara Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i za prvog predsjednika izabran je Vladimir Veseli. U periodu od 24 godine rada Odsjeka, osim njega predsjednici su bili Danica Miletić, Davor Vrsaljko, Dražen Brajković i Jasenka Sremac.

Prvih godina Odsjek se intenzivno bavio izradom tematske paleontološke bibliografije. Članovi su cijelo vrijeme djelovanja Odsjeka aktivno uključeni u rad na zaštiti geološke baštine. Intenzivne aktivnosti uključuju i rad na popularizaciji paleontologije, odnosno geologije. Između ostaloga članovi ovog Odsjeka redovito organiziraju stručna predavanja i ekskurzije.

Glavni ciljevi

Glavni cilj djelovanja Odsjeka za paleontologiju HGD-a je unaprjeđenje suradnje među paleontološkim strukovnjacima i razmjena znanja, iskustava i ideja, kao i promicanje i popularizacija struke među mladim, potencijalnim, budućim kolegama i svim ostalim radoznalcima u znanosti.