Novosti

Objavljen IAS Newsletter za lipanj i kratki izvještaj o kongresu u Dubrovniku

14. srpnja. 2023.

U lipanjskom broju newslettera IAS-a (International Association of Sedimentologists), objavljen je kratki izvještaj o održanom 36. Međunarodnom skupu sedimentologa (36th IAS International Meeting of Sedimentology), od 12. do 16. lipnja 2023. godine u hotelu Dubrovnik Palace u Dubrovniku. Detaljni izvještaj o održanom kongresu bit će objavljen u newsletteru za kolovoz.

Međunarodni skup sedimentologa je međunarodna konferencija i jedna je od najvećih i najvažnijih konferencija u ovom polju. Kongres u Dubrovniku je prošao vrlo uspješno, s ukupno preko 600 sudionika iz cijelog svijeta. IAS se u ovom izvještaju posebno zahvaljuje Lari Wachi, Igoru Vlahoviću i cijelom organizacijskom i znanstvenom odboru na trudu i predanosti za organizaciju vrlo uspješnog kongresa, prvog uživo nakon pandemije Covid-19. Također se zahvaljuje Maji Martinuš za koordinaciju programa za mlade znanstvenike (Early Career Scientists-ECS).

Kolege u organizacijskom i znanstvenom odboru zaprimili su jako puno usmenih i pismenih pohvala vezano za održan kongres tijekom i poslije kongresa, što je svim članovima i vodstvu HGD-a iznimno drago.

Detalje možete pogledati na sljedećoj poveznici: IAS June 2023.